Mitt hjärta är ditt av Anna Jansson

Jag är väldigt förtjust i Anna Janssons böcker. Tycker att hon lyckats väldigt bra med sitt genreskifte också – nu skriver hon ju såväl Maria Wern-serien som feelgood. Detta är bok nummer 20 i serien om Wern – helt otroligt! Och de håller verkligen fortfarande sin höga standard tycker jag. 
 
Just Mitt hjärta är ditt är en av de bättre på senare år, enligt mig. Temat – hjärta – finns med i berättelsen på flera sätt och på flera plan, vilket blir väldigt bra. En av sidoberättelserna, som sedan blir del av huvudberättelsen, handlar om att ha ett svårt hjärtsjukt barn, som är infektionskänsligt och får spendera mycket tid på sjukhus, och att som förälder behöva fatta beslut om transplantation, med alla risker som det trots allt innebär. Kan det finnas något annat sätt? 
 
Huvudkrimhistorien handlar förstås om Gotland, där en ung kvinna försvinner spårlöst. Hon är på väg in till Visby för att träffa sin pojkvän, men något händer när hon kliver på bussen och sätter sig bredvid sin älskare. Hon är hjärtsjuk och har diabetes, och det blir extra bråttom att få reda på var Cecilia kan finnas. 
 
Ett medelålders par har sommarstuga vid stranden på Gotland. Äktenskapet knakar i fogarna, och det blir inte bättre av att mannen i paret har blivit besatt av att spionera på en man som slår upp ett tält på stranden och kommer dit med olika kvinnor nästan varje kväll. Vad håller han på med, egentligen? En dag hittas både mannen och kvinnan döda – solklart mördade. Är det samma gärningsman? 
 
Maria Werns grupp är decimerad då Per Arvidsson spenderar tid på sjukhuset med sin familj och den sjuka dottern, och en psykolog från fastlandet tas in till hjälp. Nu måste man hitta Cecilia och förövaren, och det snabbt. 
 
Lättläst, intressant, spännande och med konsekvent hög standard. Köp boken här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s