How to (un)cage a girl: Poems av Francesca Lia Block

 

 
I slutet av 90-talet var jag med på en mailinglista som främst bestod av coola amerikanska tjejer, som lyssnade på bra musik och var riotgrrls och läste en massa bra böcker. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag kom med där, men det gjorde jag och flera av tjejerna är fortfarande vänner till mig. Otroligt kul! 
 
En av dem som jag fortfarande har hyfsat tät kontakt med, och som jag träffade i London en gång när hon var på besök (hon är från Dallas) var väldigt förtjust i Francesca Lia Blocks böcker om Weetziebat. Jag har börjat på någon av dem någon gång, men körde nog fast ganska tidigt – jag kanske inte är målgrupp för samma sorts böcker nu som 1997? 😉 
 
Men så råkade jag ha lite tid över häromveckan när jag skulle vaccinera mig, traskade omkring på biblioteket för att slå ihjäl tid och kom över denna. Det var såklart bara att slå mig ner och läsa! Och jag plöjde hela boken i en sittning, helt fantastiskt. 
 
Så innerligt och avskalat men samtidigt varmt och otroligt vackert skrivet om att vara flicka, tjej, kvinna, att slå sig fri men att även ha någon att luta sig mot. 
 
Boken finns att köpa här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s