Catching up with the… ja, moi?

Två veckor sedan sist alltså! Nu har jag uppenbarligen blivit bättre på att skriva texter om böcker, men sämre på det där andra – som jag inte vill att bloggen ska vara utan. Men på’t igen! Sist vi hördes var det fredag och det är det idag också. 
 
 
Det är svårt att stå emot, det är det… 😉 
 
 
 
Till tacofredagen introducerade jag pico de gallo, vilket förstås passade väldigt bra, och så gjorde vi guacamole. Alltså, det är inte vackert men rackarns, vad gott det är! 
 
 
Efterrätt! Jag tror att det var vaniljglass till. Så gott. 
 
 
Jag vaknade tidigt på lördagen och åkte och tränade, det är liksom lika bra det när man är i ett bra flow. Provianterade på vägen. Jag är stormförtjust i Njies produkter! Älskar de där shakesen. 
 
 
Omelett på tacorester, med vitlöksoliver till. Mmm! 
 
 
Jag kom på på väg hem från Friskis att jag fortfarande inte fått tag på någon citronsemla – jag är ytterst svag för lemon curd och blev rädd att de skulle försvinna. Sagt och gjort, köpte och de blev eftermiddagsfika. Så himla gott. 
 
 
Rostad potatis med grek-ish salad och feta- och chilifyllda nötfärsbiffar till lördagsmiddag. Himla gott! 
 
 
 
 
Man kan ha Melodikryssfrukost på söndagar också! Särskilt med så vackra blommor ❤ 
 
 
Såg färdigt Isn’t it romantic, som vi påbörjade på lördagen men eftersom jag måste gå och lägga mig senast 21:00 (okej, inte riktigt men…) så blev vi inte riktigt klara. Älskade den! Rebel Wilson är helt fantastisk. Och så vacker. 
 
 
Någon middag hemma en dag, blomkålsris piffat med rökt paprika och vitlökspeppar, pico de gallo-aktig sallad samt några chicken nuggets från frysen som var förvånansvärt goda. Srirachamajonnäs som dipp. 
 
 
Tulpaner hemma hos chefen M när vi spenderade en dag hemma hos henne i förra veckan. 
 
 
 
 
Det var så fint väder att vi startade dagen med att promenera ner till hamnen i Kullavik. Magiskt att få sitta där och jobba ett tag i solskenet! 
 
Så gulliga småkakor på Särogården, där vi åt lunch. 
 
 
Broccoliris var det här, med grönkål, zucchini och någon spännande alg i (från frysdisken, I love you Garant), med pico de gallo-sallad och en fin bit torskrygg, ugnsstekt med dill, lime och lite smör. 
 
 
Jag är fortfarande djupt nere i tomatmissbruket. 
 
 
Och vad sägs om denna rackarn? 
 
 
Blev sugen på vårig sallad till vårdagjämningen! Mâchéblad, svarta oliver, avokado, gurka, jordgubbar och stekt halloumi. Balsamvinaigrette till satt som en smäck. 
 
 
Upp tiiiiidigt dagen därpå för att ta tåget söderut, mot Köpenhamn och Nordic Business Travel Summit! 
 
 
Ett kort byte i Lund. Mycket smidigt, alltsammans. 
 
 
 
 
 
De viktigaste beståndsdelarna i min diet fanns även i Danmark. 
 
 
Kom en bra bit på min Hitchhiker. 
 
 
 
Det var mycket bra, alltsammans, men väldigt intensivt! Har fortfarande inte smälta allt, såhär en vecka senare. (Anledningen till att det står Buyer är att vi köper tjänster snarare än är en leverantör, jag har inte bytt karriär och blivit inköpare.) 
 
 
Lördag! Sol och blå himmel och Melodikryssfrukost! 
 
 
 
J har blivit virtuos på dessa grejer, alltså. Jag medförde lemon curd, det var min del i det hela. 
 
 
Jo, jag medförde faktiskt ett sexpack GB Sandwich också. Är det lördag så är det. 
 
 
Sälen Tryggve från Hönö spelar lite piano. 
 
 
Och citronträdet blommar! 
 
 

 
Påskmusten flödar… 
 
 
En ljuvlig lunch! Denna säsongen är verkligen på gång nu. 
 
 
 
Blev så himla sugen på kronärtskockor efter ett samtal i Danmark om skillnaden på artichoke och Jerusalem artichoke (kronärt och jordärt) och svängde ihop en sallad, därmed. Gott med citronolja och mycket svartpeppar. 
 
 
 
Söndagsprojekt – pressgurka med chili och picklad rödlök! 
 
 
En liten hårfärgning finns det alltid tid för. 
 
 
Och detta var så gott, va! Stoppade in en karré strax efter 9 på morgonen, till pulled pork, som fick stå i sju timmar någonting. Fantastiskt! Coleslaw, bönröra och salsa till, förutom gurka och lök då. Tortilla till den som önskade. 
 
 
Ny t-shirt…
 
 
…och en liten sushi till måndagslunch efter att ha sprungit märkliga ärenden under lunchen. 
 
 
På kvällen var det hundquiz med fina vänner och en västkuströra. Mwah, så gott. 
 
 
Men visst fick jag våffla också ❤ ❤ ❤ 
 
 
Tisdag lunch. Är inne i ett helt fantastiskt bra flow med träning och motion nu, det är fint! Och det är så häftigt att märka hur snabbt man faktiskt blir starkare och mer uthållig också. En viss övning orkade jag fem-sju minuter av för bara ett par veckor sedan, senast fixade jag 46 minuter. 
 
 
Alltså hur underbart! 
 
 
Tisdag kväll var det också quiz, denna gången på Henriksberg. Alltid bäst att ladda ordentligt, här med caesarsallad. Hälften av krutongerna var gjorda på riktigt mörkt bröd, mycket gott. 
 
 
I onsdags lagade jag min första shakshuka! Den betedde sig inte riktigt som jag hade tänkt, vilket är mitt eget fel för jag gjorde såsen för lös först så den fick koka ner i hundra år och till slut tröttnade jag, den hade behövt vara tätare från början. Men det blev otroligt gott, det gör jag om. 
 
 
Igår blev det matchningsparty! Älskar dessa skorna, jag köpte dem i tre färger. 
 
 
Testade även nytt läppstift från Glossyboxen, from Doucce – snyggt, men satt riktigt kasst. 
 
 
Var på seminarium om hållbarhet och blev bjuden på lunch – fantastiskt god kummel och olika sallader och grejer. Mums. 
 
 
På kvällen var det dags för Kalle Lind på Lundby bibliotek. Jag kan bli lite trött i huvudet av Snedtänkt-podden, men detta var fantastiskt bra. 
 
 
Göteborg I love you. 
 
 
Jaha ja. 
 
 
Har spanat på detta porslin i evigheter, och igår hittade jag en gul kopp för en tia. Kändes helt rätt att inviga den i solen idag! Älskar även detta blommönster som finns i diverse produkter på Flying Tiger, jag köpte nyckelband och en anteckningsbok men det fanns så himla mycket fint. 
 
Denna veckan och förra har varit riktigt långa och krävande, så idag tänker jag sluta tidigt, gå och träna och sedan göra helg! ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s