Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

När denna började dyka upp här och där i flödena var jag skeptisk – det kändes lite för Jackie Collins eller dylikt, och något sådant har jag faktiskt aldrig läst (förutom den fantastiska Lace härom året, då!) eller varit lockad av. Men så skrev enligt O något, troligen på Instagram, om att hon börjat på denna och var imponerad – så när den dök upp som alternativ att rösta på till Bokbubblarna i mars valde jag den och den vann omröstningen. (Nu kunde jag inte vara med på träffen till slut, men det är sådant som händer. Vi kör ett uppsamlingsheat i nästa vecka!) 
 
Jag bestämde mig, efter att ha bläddrat i den på svenska, för att lyssna på den på engelska istället och det är jag glad för, det verkar ha varit rätt val. Det finns tre uppläsare – en för ramberättelsen, en som Evelyn Hugos röst och en för skvallerpressen. Det funkar väldigt bra. 
 
Premissen för boken är som såhär: den tidigare Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar tidningen Vivant i New York City för att erbjuda en exklusiv bokdeal åt dem – fast det är inte åt dem egentligen, utan åt den unga skribenten Monique. Hon har det inte så roligt i livet just när vi möter henne, hon är nyseparerad och behöver något att sätta tänderna i. Detta blir ett perfekt projekt – fast hon kan inte förstå varför Evelyn valt just henne till att skriva sin livsberättelse. 
 
Vi får följa Monique genom intervjuprocessen, och vi får följa Evelyn från den svåra barndomen i Hell’s Kitchen i New York, via sju äkta män, en sann kärlek, Hollywood, Spanien och diverse äventyr. Det handlar om kärlek och avsky, misshandel och översminkning i dubbel bemärkelse, tabun och förbud, hemligheter och lögner, tragik och familj och oerhörd kärlek. 
 
Och det är spännande. Och känslosamt, och väldigt välskrivet, tycker jag. Jag blir djupt engagerad i livsödena vi får följa, jag tycker jättemycket om vissa personer och blir vansinnig på andra – Jenkins Reid lyckas väldigt bra, och jag är glad att jag gav boken en chans trots att jag inte trodde att det var min grej. Tänk så ofta jag överbevisar mig själv med sådant här 🙂 
 
Boken finns att köpa här eller här

3 reaktioner till “Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s