Bakom stängda dörrar av B A Paris

Jack och Grace är ett gyllene par. Vackra och glänsande. Han är advokat som arbetar för utsatta kvinnor, och har aldrig förlorat ett mål. Hon tar hand om det vackra hemmet, lagar fantastisk mat och är djupt engagerad i sin lillasyster som har Downs syndrom och bor på internatskola, i väntan på att kunna flytta in hos Jack och Grace. De har allt. 
 
Men grannarna och vännerna börjar väl undra. Varför har Grace ingen mobiltelefon, varför kan hon aldrig vara med på luncher och fikaträffar, hur är det möjligt att allting är så tillrättalagt? 
 
Naturligtvis är inget som det verkar bakom stängda dörrar – och ja, visst har vi läst liknande förut – men för mig är Bakom stängda dörrar något nytt – jag hölls på tårna genom läsningen, då berättelsen pendlar i tid och det är omöjligt att gissa sig till vad som händer och har hänt. Dessutom är det intrssant att Paris har skapat en ny sorts… jag vet inte, motivation kanske, bakom varför Grace gör de val hon gör, i och med engagemanget i sin syster och avsaknaden av närvarande föräldrar. Det blir intressantare än ”de vanliga” psykologiska thrillerberättelserna och jag tycker att detta är en bra spänningsroman. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s