Puddin’ av Julie Murphy

Jag tyckte så mycket om Dumplin’ när den kom och har verkligen sett fram emot Puddin’, som marknadsförs som en ”companion novel” till Dumplin’ snarare än en uppföljare. Uppfriskande! (Jag gillade hennes Ramona Blue också.) 
 
Puddin’ har två berättarröster, vilket jag verkligen gillar. 
 
Det är Millie, som är väluppfostrad och lydig och har åkt till ”fat camp”, viktminskningsläger, vartenda år så länge hon kan minnas. Men i år tänker hon inte göra det – hon tänker ansöka till en sommarkurs i tv- och radiojournalistik på University of Texas i Austin istället. Och så tänker hon kyssa killen hon är kär i, också. 
 
Och Callie, som är en av stjärnorna i skolans danstrupp, The Shamrocks, liksom hennes mamma var i alla år innan henne. Populär och snygg med fotbollsstjärna till pojkvän – och ingenting gemensamt med Millie. 
 
Men naturligtvis korsas deras vägar, och innan de vet ordet av tvingas de jobba tillsammans och  inte minst tolerera varandra. Och kanske är det så att de har mer gemensamt än de kunde tänka sig? 
 
Det är mycket vänskap, värme, pyjamaspartyn och trevande tonårsförälskelse – men det är även mörkare än så. Anledningen till att Callie och Millie börjar arbeta tillsammans är allvarlig, liksom grupptryck, mobbing och hur jävliga tonåringar kan vara. Jag tyckte otroligt mycket om även denna bok, och blir så väldigt sugen på att åka till amerikanska södern! Roligt, varmt och underhållande. 
 
Boken finns att köpa här eller här
 
(Jag ser även nu att Dumplin’ blivit film på Netflix, hoppas att den kommer till Sverige snart!) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s