Stormvarning av Maria Adolfsson

Jag har längtat så efter nästa bok från Doggerland eftersom jag blev så storm(!)förtjust i Felsteg, men inte trodde jag att den skulle komma så snart! Men schysst tempo, det uppskattas! Och det är ju så härligt att komma tillbaka till Karens Doggerland. Jag är förtjust i henne som karaktär och även flera av de andra – men framför allt älskar jag miljöerna. Jag vill ju åka dit! 
 
Stormvarning börjar med ett julfirande hemma hos Karen. Hennes mamma med ny partner är där, samt vänner och utökad familj – det är stimmigt och varmt och Karen är fortfarande sjukskriven efter skadorna hon åsamkades i Felsteg. När chefen ringer och beordrar henne att bryta sjukskrivningen och åka till Noorö för att ta hand om ett misstänkt mord är känslorna blandade – men man får intrycker av att hon ändå tycker att det är ganska skönt att få komma åter i arbete och åka iväg tidigt nästa morgon. 
 
På Noorö är stämningen lite annorlunda än söderut. Mycket styrs av ett kriminellt gäng, och många har rykten om sig om att vara så att säga lindrigt laglydiga – vilket inkluderar somliga medlemmar ur Karens släkt. Kopplingar uppstår mellan mordet och ett lokalt whiskydestilleri, som är otroligt viktigt för befolkningen på ön. Ännu ett mord begås, och ännu fler kopplingar til destilleriet men även till Karens släktingar uppkommer och det blir riktigt rafflande. 
 
Jag blir sällan riktigt upphetsad av deckare men denna är så otroligt spännande mot slutet! Dessutom tycker jag att Adolfsson är väldigt duktig på att hålla oss på halster, det är väldigt svårt att genomskåda berättelsen och vilka saker som kan tänkas vara viktiga längre fram i berättelsen. Mycket bra! 
 
Jag hoppas verkligen på massor av fler böcker från Doggerland – jag älskar detta! Jag lyssnade på ljudboken som är inläst av en av mina favoriter, Angela Kovacs. Boken finns att köpa här eller här

2 reaktioner till “Stormvarning av Maria Adolfsson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s