We were on a break av Lindsey Kelk

Jag vet faktiskt inte riktigt vad som fick mig att plocka upp denna när det var dags att välja ny bussbok. Just nu är jag inne i ett bra flow med ljudböcker, så det är ju lika gott att ta vara på det så länge det varar, nu när det är mörkt och lite segt på morgnarna. Kanske var det blurben av Marian Keyes, som ju är och förblir chicklitdrottningen i mitt hjärta? Vet inte – men den höll mig i alla fall sällskap under några mörka januariresor. 
 
Jag gillar ofta böcker i denna genren som berättar ur två perspektiv, men här blir det väldigt rörigt – ibland tar det flera minuter innan man förstår vem det är som berättar, Adam eller Liv, särskilt som båda är lika irriterande och smått korkade. Ljudboken hade vunnit på att ha två berättare, och jag förstår av andras texter att det inte direkt är lättare i tryckt form. 
 
I alla fall. Adam och Liv har varit tillsammans i ett antal år, dock bor de inte ihop. Ännu. När vi träffar dem är de på semester i Mexiko och ska precis gå ut och äta middag. Liv är övertygad om att det är ikväll som Adam äntligen ska fria till henne. Adam är lika övertygad, tills ett par saker går emot dem (restaurangen ligger längre bort än tänkt och Liv har skoskav) och plötsligt bestämmer han sig för att de istället ska ta en paus ifrån varandra. Så icke trovärdigt att det är inte klokt. 
 
Väl hemma igen jobbar Liv vidare på sin pappas veterinärpraktik (detta spåret är rätt så intressant) och Adam som snickare. De är helt värdelösa på att kommunicera med varandra och därför pågår detta uppehåll i relationen i en smärre evighet, där ingenting händer förutom en hög missförstånd. Eftersom de inte är förmögna att kommunicera blir missförstånden bara konstigare och jag vill större delen av tiden ta den ene och slå den andre med. 
 
Varför lyssnade jag klart då, undrar du? Jo – för att det faktiskt är ganska roligt på sina ställen. Livs kompisar är kul och det uppstår att par dråpliga situationer som jag inte kan låta bli att tycka är charmiga. Detta räddar boken från att vara ett totalt magplask. Jag är så fascinerad över hur goda betyg den fått på Goodreads – tydligen är Kelk känd i UK, jag hade inte hört talas om henne tidigare. Och jag är inte den som inte kan uppskatta feelgood (som jag antar att detta ska vara) – men jag är verkligen oförstående inför detta. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s