Smaker från Vietnam: en familjeangelägenhet av Kim Thúy

 

 
För lite mer än tio år sedan blev jag frälst av vietnamesisk mat. Jag bodde ett tag i närheten av Kingsland Road i London, där vietnameserna ligger tätt, och hamnade där både en och femton gånger. Fantastiskt god, prisvärd, fräsch och spännande mat för en billig penning – what’s not to like? Och det är en av de saker jag kan sakna riktigt mycket med London – nog finns det vietnamesisk mat att få tag på i Göteborg, men inte på samma smidiga sätt riktigt. Dock har jag vågat mig på att laga själv – ni kanske minns att jag höll på med sommarrullar för ett tag sedan och i veckan som gick vågade jag mig på att laga min första egna phò! Och jag blev väldigt inspirerad av denna fantastiska kokbok av författaren Kim Thúy, som ni redan vet att jag älskar. Den fanns i Sekwas monter redan på Bokmässan, men jag lånade ett exemplar på biblioteket först. Ville bläddra lite, ni vet. (Jag kommer att köpa den, var så säker!) 
 
Det är roligt med kokböcker som är lite annorlunda, och Smaker från Vietnam berättar inte bara om mat, utan även om Thúys familj. Hennes mamma och mostrar och mormor får egna kapitel med egna teman, det är vackra foton och fantastiska små berättelser – jag älskar det! 
 
 
 
 
 
 
Tänk – vi får till och med en lista på musik som passar till vietnamesisk mat! Helt fantastiskt. 
 
Missa inte denna, om du har det minsta intresse för matlagning, historia och god, fräsch, härlig mat. Finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s