Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri

Detta var förra årets Printz-jul-roman – den heter The most wonderful time of the year på originalspråk och jag tror att det avskräckte mig – det låter ju sockersött på gränsen till kladdigt. Men så fick jag komma på andra tankar när flera vänner läste och gav fina betyg, och då plockade jag också upp den. Inget att förlora, eller hur? Och jag är så glad att jag gjorde det! Tyckte otroligt mycket om den. 
 
Emily har flyttat ifrån sin familj i Melrose, Scottish Borders, till London där hon jobbar som lärare och bor i en delad lägenhet med kollegan Alice och den yngre aspirerande modellen Toby. Nattsömnen störs av den unge Evan som bor vägg i vägg och ofta har högljudda damer på nattliga besök, men hon kämpar på med jobb och liv och pojkvännen Robert, som är rik och lyckad men aldrig sover över… 
 
Det lackar emot jul och Emily ska förstås åka hem till familjen i Scottish Borders. Det är som alltid ett fasligt tjat på hennes mamma om att träffa trevliga pojkar och gärna ta med dem hem, och denna gången bestämmer Emily sig för att det faktiskt är dags att ta med Robert. De har ändå varit tillsammans i åtta månader nu, det är väl klart att han ska träffa familijen! Men ett avslöjande gör att det inte längre är aktuellt, och en helt annan lösning utkristalliserar sig för Emily och en oväntad kavaljer… 
 
Visst är det lite förutsägbart – men det gör ingenting för det är så himla roligt. Emily är lite äldre än jag och först känns det som om hon är otroligt naiv och lättlurad, men det är hon faktiskt inte alls – hon är en underbar karaktär och det är varenda birollsinnehavare också, från föräldrar och syskon till deras partners och andra invånare i Melrose. Det är alltså något så ovanligt som en genomtänkt och väl utförd romantisk komedi 😉 
 
Missa inte denna! Nu är det ju julafton imorgon, jag är medveten om det, men jag tycker allt att du kan plocka upp den i mellandagarna också. Eller kanske läsa den ikväll, istället för att spela BingoLotto? 😉 
 
Boken finns att köpa här eller här – men den finns även tillgänglig lite snabbare i diverse läsappar! 

En tanke på “Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s