11 nätter före jul av Anna Fredriksson

Jag har läst ett par romaner av Anna Fredriksson tidigare (Tisdagsklubben och Avskedsfesten) och gillar hennes stil och ton, så när jag fick höra om denna kortroman som dessutom fanns tillgänglig som ljudbok bestämde jag mig för att den skulle få bli bussbok för mig i ett par dagar. Det passar den utmärkt som! 
 
David och Erika har hamnat i fel hjulspår i sin relation. Erika upplever att David bara tänker på sig själv och sin karriär som journalist medan hon får ta allt ansvar för småbarn, vabbande och att vara närvarande – och inte i mobilen – på barnens Luciafirande. David upptäcker till sin förfäran att Erika börjar skriva om deras relation på en websida för att söka stöd från likasinnade – och det verkar som om hon tänker lämna honom på självaste julafton! 
 
Detta måste givetvis avstyras, och David skapar en profil på sidan, som väl måste vara mer eller mindre löst baserad på Familjeliv och under namnet Rudolf börjar han skriva till sin fru. Han måste ju övertyga och övertala henne om att släppa dessa planer och ge honom en ny chans. Naturligtvis sker förvecklingar och Erika blir mycket riktigt nykär – men inte riktigt som David tänkt sig… 
 
Det är en ganska charmig och rar berättelse med viss svärta, och jag hade ganska roligt åt den på sina ställen. Föredömligt kort är den också – sådana här berättelser förlorar på att bli långrandiga, tycker jag. 
 
E-boken finns att köpa här eller här – eller så kan du lyssna, som jag gjorde, i en ljudboksapp nära dig! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s