M Train av Patti Smith

 M Train var en av titlarna som kom först i TBR-projektet – jag har ingen aning om varför det tagit sådan tid att ta mig an den, men det säger jag ju ofta. Tyckte bra om Just kids och hade nog tänkt haka vid med denna på en gång då, men så blev det alltså inte. 
 
Men nu! Och som ljudbok, inläst av Marika Lagercrantz. Jag körde igång den under en valfritt ensam söndag, då jag pysslade hemma, stickade och lagade mat och städade och rensade, och det passade den så bra till. Jag var med på kaféer med anteckningsböcker, i Frida Kahlo och Diego Riveras hus, i London, vid Sylvia Plaths grav i Yorkshire, vid Jean Genets och Arthur Rimbauds dito i Marocko och Frankrike. Genom kärlek och sorg, med käresta och barn och familj, i ensamhet och tvåsamhet och i nöd och lust. 
 
Det är så vackert och så väl avvägt, jag tycker att jag kommer Patti Smith in på livet på ett intimt sätt utan att det är kladdigt. Och jag tycker att Lagercrantz inläsning är riktigt, riktigt bra. Patti Smith var nog min största upplevelse under årets Way out West, så det passade fint att läsa den nu, även av den anledningen. 
Vill gärna citera ur Polarprismotiveringen ännu en gång: ”Patti Smith is a Rimbaud with Marshall amps” – så träffsäkert och så stiligt! 
 
Boken kan man köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s