Mirror mirror av Cara Delevingne

Jag har bara sett Cara Delevingne i en film – fina Paper Towns som förstås är baserad på John Greens underbara bok – men blev snabbt väldigt förtjust i henne. Så när jag såg att hon skrivit en ungdomsbok och att den stod och ropade på mig på hyllan på Stadsbiblioteket kunde jag inte låta bli att låna med mig den hem. (Sedan slutade det förvisso, som så ofta, med att jag läste e-boken för att den fysiska boken blev för jobbig att bära med mig, men… äsch.) 
 
Jag är dessutom alltid svag för en bra Londonskildring, vilket utlovades – så det var inget snack om saken. 
 
Red, Leo, Rose och Naomi blir ihoptussade under en musiklektion. Ingen av dem passar in särskilt väl i skolan, men de är väldigt olika. Livet suger lite lagom, men musiken och gemenskapen gör ändå allting bättre, och det verkar som om bandet Mirror, Mirror kan ha en ljus framtid. Tills Naomi försvinner under en lång tid, och till slut dras upp medvetslös ur Themsen. 
 
Rose flyr genom att festa, Leo försvinner in i ett ensamt mörker men Red, vår berättare, måste ta reda på vad det är som faktiskt hänt. Många vändningar, mörka hemligheter, ledtrådar och avslöjanden leder till slut till en förklaring – men det är inte smärtfritt för någon. 
 
Jag tyckte riktigt mycket om denna roman, som är väldigt mogen för att vara en debut. Jag tror att många håller med mig om att somliga klichéer i ungdomslitteraturen börjar bli tjatiga, men detta är inte tjatigt – det är fräscht och riktigt välskrivet. Rekommenderas! 
 
Boken finns att köpa på svenska här eller här och på engelska här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s