Tematrio: SVART

 
Lyran skriver: Jag har känt mig rätt nere ett tag och tycker just nu att det passar bra med ett svart tema. Var gärna fria i era tolkningar av temat! Berätta om tre bra böcker på temat SVART. 
 
Det är tråkigt när bloggkollegor känner sig nere, förstås, men här kommer mina tre på SVART – och två små bonusar 🙂 
 
 
                                          

     

 
Jag har tänkt läsa Beata Arnborgs biografi över Kerstin Thorvall, Uppror i skärt och svart, sedan den kom – men den har hamnat mellan stolarna. Som så ofta böcker gör! Nu har jag i alla fall reserverat den i pocket på biblioteket, kanske kan jag plocka upp den redan ikväll. 
 
Shetlandsböckerna av Ann Cleeves är riktigt härliga tycker jag, även om jag inte hunnit läsa alla ännu. Svart som natten är den första i serien och även den första jag läste, och jag gillade den skarpt. Jag har inte sett tv-serien ännu, borde jag det? 
 
Svart som silver av Bruno K Öijer fick jag i present i somras av någon som är mig mycket kär. Jag har inte hunnit läsa ännu, men den ligger på mitt soffbord och jag ler åt den varje dag. Kanske till helgen…! 
 
     

 
 
 
Bonus 1: När jag skulle sätta ihop min trio sökte jag på ”svart” på Goodreads för att få lite inspiration och så kom A good man is hard to find upp. Förstod ingenting alls, men kom sedan på att Goodreads förstås tolkar ”svårt”, som i En bra karl är svårt att finna som svart. Underbar novellsamling, vi läste den på universitetet. 
 
Bonus 2: Black Books går just nu varm på min dvd-spelare – en gammal favorit sedan mitten på 2000-talet och sedan jag fick en dvd-spelare och en ny person i mitt liv att utbilda i brittiska komediserier ser jag nu om den. Rackarns, alltså, det är så bra, så absurt, så knäppt och så fruktansvärt kul. 
 
 

0 reaktioner till “Tematrio: SVART”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s