Hello Friday!

Hej och hallå, som tiden går. Denna veckan har känts både lång och som om den flugit förbi i ilfart… men det är väl ett ganska gott tecken, skulle jag tro? 
 
 
 
 
I söndags upplevde jag min första rullbandssushi, på Super Rullband på Kungsgatan med vännen T. Jag blev positivt överraskad faktiskt, restaurangen ser inte så mycket ut för världen utifrån, men jag vet ju att många kineser på jobbet går dit regelbundet och det brukar ju vara ett gott betyg. Så gott, så charmigt och så trevligt. Jag går gärna dit igen! 
 
 
Lite skraj för ”barnen” i bestämd form faktiskt, men tanken är god. Vi ska nog lära oss mer av barn. 
 
 
Bokcirkelträffen hölls denna regniga söndag hos Elin i Gamlestan. Jag fick stressköpa ett paraply (veckans andra…) innan Flying Tiger stängde och sedan ta en paus med en kopp Psycho Lemon på Kopps, som ju är platsen där vi vanligtvis träffas. Tack och lov fick jag skjuts hem i ösregnet med Moa och Oskar (och Tove) på kvällen! Vi diskuterade Nattvakten av Sarah Waters, text kommer här inom kort. 
 
 
I måndags gick jag till bibblan en sväng på lunchen och lånade bland annat denna samling noter. Dags att börja spela mer gitarr! 
 
 
Träffade en trevlig nyckelpiga på väg in till stan… 
 
 
…för att lyssna på höstens första Klassikerprat på Stadsbiblioteket, denna gång om Tysk höst av Stig Dagerman. Samtalet leddes mycket kompetent av Fabian Göransonvars egen serieroman Drömmen om Europa jag genast ställde mig i kö på. Kul var att hela Klassikerpratet fick flytta från lilla ”scenen” på första våningen till hörsalen, då det var så många som ville vara med. Jätteroligt!  
 
 
I tisdags kväll var det dags för höstens första Internationell Författarscen Göteborg – först ut var Marie Darrieussecq, i samtal med underbara Ulrika Knutson. Jag har inte hunnit läsa något av Darrieussecq men hon gjorde stort intryck på mig, och jag vill gärna läsa just Härligt är att leva här som hon främst talade om. 
 
 
Göteborg visade sig från en fantastisk sida i kvällningen, jag blir ibland hänförd. Fick jättemärkliga blickar av folk där jag stod och balanserade på en kant mellan cykel- och gångbana vid Valand men det var det ju värt för denna vackra himmel! 
 
Äggröra med piripirisås och knäcke med keso till kvällsmat. Ibland är det just precis så enkelt det behöver vara! Särskilt när klockan ska ringa 04:30 och man måste hinna tvätta håret på kvällen för att det bär av till… 
 
 
…Stockholm från en suddig Centralstation! Det var faktiskt min första tjänsteresa på denna arbetsplatsen, Travel Manager som jag är. 
 
 
Det stod ”Gooooood morgon sockertoppar” på tåget när jag kom till perrongen. Sådant värmer, 05:40 på morgonen. 
 
Jag var givetvis välutrustad med såväl kaffetermos som stickning. Klockan sex rullade vi iväg… 
 
 
Och visst är det en vacker stad! 
 
 
 
 
 
Mycket givande möten, och när vi var klara och kollegorna ville gå på Åhléns vägrade jag släpa mina tunga väskor i affärer och gick och fikade och glodde på folk på Centralen istället. Nå, jag hann allt köpa lite bijoux på Ur & Penn till mig själv och ett par små skojpresenter på PocketShop också, men skönast var det att få sitta och läsa Maggie O’Farrell en stund. 
 
 
 
Även hemresan gick exceptionellt smidigt, vi var någon enstaka minut försenade. Älska MTR, alltså 
 
 
Möttes med liljor på Centralstationen ❤ 
 
 
Och väl hemma, hämtsushi och rumänsk Fanta. Mycket gott och mycket mysigt. 
 
 
Läste denna fantastiska tidigare i veckan och bytte sedan till denna gamla favorit igår: 
 
 
Det var ett tag sedan sist men jag upptäcker att jag kan vissa bitar helt och hållet utantill ännu. Det är en riktig klassiker i min kanon. 
 
Igår startade vi dagen med frukost och baby shower för M som snart ska få en bebis. Tyvärr hade högsta chefen lyckats förstöra överraskningen med ett mail kvällen innan, men alla var glada ändå och det var väldigt mysigt. Mer frukost åt folket. Bra presenter fick hon också, eftersom hon längtar efter OST – en vacker skärbräda och jättefina ostknivar. 
 
 
Jag var subtil och sober, jag 😉 
 
 
Var på uselt humör när jag kom hem, trött och lite snorig och kliig och kall och kissnödig och hungrig och dan men påmindes hastigt om att det är mycket roligare att vara tacksam och fridfull. En knäckemacka och ett glas rosa Fanta hjälpte också, det gjorde de. 
 
Självplock på Icas grönsaksavdelning 😉 De är inte gratis, men man behöver ju faktiskt inga gigantiska mängder. 
 
 
Det blev ugnsbakad torsk med stekta kantareller och knaperstekta bacontärningar, till råriven blomkål som fått gosa sig i citronsaft, med svarta bönor, majs, röd paprika och lite piri piri. Så himla gott det blev! Och färgglatt, n’est-ce pas? 
 
 
Vaknade tidigt imorse och kröp ned med kaffe och Lokko. Här är en tidsmarkör från 1991, vad säger ni? 😉 
 
 
Och idag har er alldeles egen bloggerska JEANS på sig för första gången sedan universitetet, kanske sedan 2005. Det är mycket ovant men känns bra! Har hittills bara fått komplimanger, tyvärr lyckas jag endast fota mig bakifrån på jobbets damrum så ni får väl se det hela live någon gång istället för vid rumpbilder på bloggen går nog gränsen 😉 
 
Idag är det alltså fredag, jag har fått ett helt fantastiskt erbjudande som jag hoppas går vägen, stormen Knud är på väg och jag hoppas att han inte ställer till det för mycket för i eftermiddag ska jag träffa Hanna och antagligen äta sushi. Ja, jag har bitits HÅRT av sushidemonen… men hellre det än mycket annan snabbmat får man väl säga! 
 
Imorgon kväll är det liveinspelning av Kulturens ABC på Atalante och på söndag ska jag hem till mina skapare. Hoppas på en ganska lugn och skön helg däremellan 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s