Zucchini- och halloumibiffar med rostad potatis och srirachasås

 
En mycket enkel men god sen middag igår – måste dela med mig! På vinterhalvåret är jag duktigare på att faktiskt laga riktig mat, och provar då gärna nya vegetariska äventyr. Just dessa har jag gjort förut vid något tillfälle, men ändå – zucchini- och halloumibiffar är en riktigt trevlig liten anrättning. 
 
Riv en zucchini. Riv en halloumi. Blanda med ägg och eventuellt ströbröd och / eller maizena till lämplig konsistens. Stek i smör – et voilà! 
 
Är det verkligen så enkelt, frågar du. Nja, säger jag då – hade jag haft tid hade jag vattnat ur zucchinin ordentligt, medelst salt och press. Nu blev det blött och det är svårt att krama ur vätska när osten är nerblandad – men det blir bra ändå, även om det inte nödvändigtvis går att forma ordentliga biffar. Jag slevade upp med en stor sked bara, och så får man vara lite försiktig när man vänder härligheten. 
 
Potatisen är bara ett kilo tvättade färskisar som jag hällde ut i en form, duttade på olivolja, salt och peppar och tryckte ner lite vitlöksklyftor emellan. Inte skalade, men gärna krossade – de blir så söta och goda rostade att det är inte klokt. 
 
Såsen är bara crème fraîche med sriracha, salt och svartpeppar i och broccolin löser ni själva. Men visst är det en ganska vacker och enkel vardagsmåltid? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s