Kulturkollos veckoutmaning: Nostalgi!

 
Höstterminen är igång, även för oss som varken är studenter eller lärare, och därmed – förhoppningsvis – mer regelbundet och ordnat bloggande, och förstås deltagande i diverse utmaningar när tid och lust finns! 
 
Hos kompisarna på Kulturkollo är det nostalgitema denna veckan, och utmaningen är som sig bör en enkät kring nostalgi. Mycket roligt, tycker jag! För referens så är jag född 1982 vilket förstås spelar roll här. 

Dina tre bästa låtar att gråta ut till efter att det tagit slut med pojk/flickvännen?

Åh, kanske inte just i relation till slutgörning, men tre riktigt tårdrypande kärlekslåtar var ju Nothing’s gonna change my love for you med Glenn Medeiros, My heart will go on av Céline Dion och naturligtvis, mästaren himself, (Everything I do) I do it for you av Bryan Adams. 

Första egna inhandlade skivan (SP/LP/CD/whatever men kom inte dragande med spotifylistor, va?)

Bryan Adams Waking up the neighbours

Tidstypiska modeplagget/modedetaljen du verkligen minns att du hade och var stolt och glad över: 

Jag hade en lite rosaröd Acqua Limone-tröja som var ganska ovanlig, och en grå Champion-hoodie. Och blå Filakängor, som egentligen var 1½ storlek för stora men det var det sista paret och fick vara värt lite sulor och extrasockor! Den svarta Chevignonjackan gick inte heller av för hackor. Visst är det svårt att tro att jag numera har absolut noll intresse av märkeskläder? Mmm. 

Den första ”riktiga” boken du läste själv (bestäm själv vad som är ”riktig”, om det innebär mer text eller svårare meningar, men alltså boken du kände att du verkligen var stolt över att ha klarat av)

Jag lärde mig läsa väldigt tidigt och kommer faktiskt inte ihåg – men jag läste Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige innan jag började skolan, så det kanske är den. Och Det blåser på månen av Eric Linklater. 

Favoritdoft schampo/deo: 

Pamela i Date-serien var fin! Skulle kunna tänka mig den än idag, fräsch och god. 

Godnattsagan som lästes tusen gånger: 

Duktiga Annika, välsigne mina ömma, tålmodiga föräldrar. 

Bokserien du läst om och om igen: 

Merri Viks Lotta och alla Lisbeth Pahnkes böcker om Britta och Silver. 

Det här godiset minns jag!

Rätt mycket finns fortfarande kvar, men i kafét på ridskolan fanns något som hette Tangy, liksom sega, platta, långsmala godisbitar som var gröna eller orange. Goda och sura. Och så blandade man tuggummin, t.ex Chock och Dance var en otrolig smaksensation. 

TV-serien du fortfarande vill se om: 

Skilda Världar vore väldigt rolig att återse. Det känns som om den kanske inte har åldrats helt hundra. 

Det här är den godaste GB-glassen genom tiderna: 

Jag är en stor försvarare av Piggelin och Sandwich och de finns ju än. Men det fanns en som hette Red Dream, tror det kanske var sommaren 1994 och/eller 1995, som var galet god. 

Filmen ”alla” såg och vad du tyckte om den: 

Den första ”från-11-år” jag såg var Jurassic Park, som väl definitivt alla såg. Ingen aning om vad jag tyckte om den, men minns att jag åtminstone inte tyckte att den var läskig. Några år senare såg förstås alla Fucking Åmål som jag älskar till denna dag. 

Färger på badrummets inredning där hemma när du var barn? 

Minns inte hur det såg ut där vi bodde fram till 1988 (dock var köket där fantastiskt i brunt och orange) – och därefter var det inga konstigheter. Milda blå och rosa toner, till vitt och beige, typ. 

0 reaktioner till “Kulturkollos veckoutmaning: Nostalgi!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s