Veckan som gått!

En hel arbetsvecka, tänka sig! Det blev en extra speciell arbetsvecka då ännu en person blivit sjukskriven i teamet, så vi har trollat med knäna och tagit in hjälp där den behövts. Det har faktiskt varit rätt fint – man ser ju hur bra det blir när man samarbetar och håller huvudet kallt! Och, kanske framför allt, har humor 🙂 
 
Nu ska vi se vad veckan har bjudit på utöver jobb, då, eller vad säger ni? 
 
 

Detta är ett nytt läppglans jag köpte och förälskade mig i på Rusta förra veckan men jag kan verkligen inte bestämma mig för om det är snyggt eller inte. Av någon anledning får jag associationer till influencers 2007 med Idomin på läpparna? Men jag vet inte, på något vis tycker jag att det är fint till lite solbrun färg sådär. 

 
 
Sparrisen fortsätter att vara på topp och alla butiker är smarta och säljer till bra pris – utom Ica på Axel D, som drar till med ett nätt pris på 45:- knippet. Kostar 15:- hos alla andra! Världsfrånvänt. 
 
 
Skor! Var i valet och kvalet om jag skulle köpa dessa eller ett par vanliga tråkvita… dessa kom med hem i söndags och resten av dilemmat löste jag senare 😉 
 
 
Här läste jag ”frisör” första gången jag gick förbi. Fick vända och dubbelkolla. 
 
 
Söndagsmiddag. Ett halvt huvud färsk vitkål med citron och vitvinsvinäger och så ett helt knippe lättkokt sparris uppepå. Så ofantligt gott. 
 
 
Och en enkel tulipan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunchpromenad i måndags. Det är ju så vackert att det nästan är kriminellt. 
 
 
Årsmöte i Vänföreningen hos Bio Roy på kvällen, följt av visning av Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Underbar bok som blev underbar film! 
 
 
Göteborg visade sig också från sin bästa sida. 
 
 
Tisdag morgon. Det är en snygg stad, det är det… 
 
 
Tisdagen gick annars i full fart men det gjorde inte kollektivtrafiken och till slut hamnade jag på Espresso House på Järntorget med en cold brew. Ibland är det ju bara tålamod som gäller. 
 
 
Pärlade mina hörlurar på tisdagskvällen. Terapeutiskt! Men oj, vad ont i händerna jag hade efteråt… 
 
 
På väg till bokcirkel i Trädgårdsföreningen i onsdags hittade jag dessa otroliga blomster utanför en restaurang på Avenyn. Trodde nästan de var fejk, men det tror jag inte att de är. Ljuvlig färg! 
 
 
Även upp-och-ner.vänd sallad är mat 😉 Gurka, honungsmelon och ekologisk feta. Så jädra gött. Och nu minns jag att jag måste återlämna gaffeln jag lånade på jobbet också 😉 
 
 
Vi pratade Falkenland och hade det gött. Tyvärr fick jag bara med Lindas ben här men ni ser i alla fall hennes superfina klänning! 
 
 
I torsdags möttes jag av rabarber på skrivbordet som snälla Viktoria haft med sig till mig ❤ 
 
 
Vi hade långa möten och utbildningar som gick hack i häl på varann på eftermiddagen – det gjorde ju inte direkt ont när torsdagsfikat dukades upp. Piggelin ftw. 
 
 
 
På kvällen svängde jag först ihop en kanna rabarberdricka (ska smaka strax)… 
 
 
…och snoppade massor av jordgubbar då jag fick fikabesök. 
 
 
 
 
 
En kvällspromenad på det, där vi bland annat träffade på denna underbart doftande buske som mina kunniga kära vänner förklarat är schersmin – dock en väldigt tidigt blommande sådan. Helt underbar! 
 
 
Upptäckte intressant synkronicitet för andra gången på en dag på lunchen i fredags. Green-boken låg på skrivbordet när jag satt och läste Jonathan Safran Foer. Älskar’t. 
 
 
Amy och jag tog äntligen helg efter ett mycket intressant möte med en person som jag hoppas kommer att finnas med en hel del i livet framöver. Fredag! Denna bilden är inte manipulerad på något vis, jag hade bara tur med ljuset. 
 
 
Middag. Pepparbiff. Frästa champinjoner. Sparris förstås och en hel hög romanticatomater. 
 
 
 
 
 
 
En liten promenad i syrenernas tid (ja, jag blev hänryckt, det var ju pingst). 
 
 
Och lite oplanerat besök till kvällsfikat ❤ 
 
 
Igår traskade jag upp till torget för att hämta paket och lämna böcker – men bibblan var stängd! Trodde väl inte att någon uppmärksammade pingsten sedan vi slutade vara lediga på annandag pingst, men det var bara att släpa hem böckerna igen, sätta fart i tvättstugan samt filter-klä mig till prinsbröllop. Och vad fint det var. 
 
 
Öppnade min sommarpresent från hemlig Bukevän, fast jag listade ut vem det var då alla skickar spårbart. Så fint! Kaffe som doftar underbart, fina färgpennor som dessutom matchar löparen och ett ugglebokmärke. 
 
 
På eftermiddagen gick stråhatten och jag bort till Slottsskogsvallen för att se oss omkring lite. Mycket folk och rätt kul underhållning. Och så doftade det festivaaaaaal! Väl hemma somnade jag på soffan en stund. Sånt som aldrig händer men oj vad skönt det var. 
 
 
En väldigt god somrig sallad till middag med svarta bönor, gröna sojabönor, rödlök, rädisor, honungsmelon, gurka, tomat och lite ekologisk feta på toppen. Citronolivolja och vitvinsvinäger och så stekte jag en pepparbiff och lite svamp till. 
 
 
Så länge Ica säljer jordgubbar för 25:- lådan tänker jag nog basera en stor del av dieten på dessa 😉 Här med lite skivade paraguayos och vaniljkvarg. 
 
 
Har aldrig sett Psycho förut, men när den gick på tv igår tänkte jag att jag kan ju prova. Tröttnade dock ganska hastigt, men det var ju roligt att ha sett lite grann. 
 
Idag tar jag dagen som den kommer. Det är inte mycket till väder som sagt så mina vaga planer på Slottsskogen får nog vänta ett tag. Kanske åker ner på stan en sväng… eller så stannar jag här och luktar på blommorna och försöker komma ikapp med bloggtexter. 
 
Skorna, undrar du? Ja, jag fick allt hem ett par vanliga vita också… Deichmann är en rackarns bra butik tycker jag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s