Alla suger och det är ingens fel av Ebba Hyltmark

Jag blev lite smått chockad och stressad när jag insåg att Ebba Hyltmark bara är sjutton år, och började skriva på denna sin debut som trettonåring. Helt fantastiskt och så otroligt inspirerande! 
 
Vår huvudperson heter Li, och går sista året i högstadiet. Hon förstår inte riktigt de jämnåriga och det sociala spelet – de andra är så falska, ytliga och tramsiga. Att isolera sig med hörlurarna är liksom det enda raka.
 
Hon bor med sina övervintrade hippieföräldrar och sin jobbiga lillsyrra, och hennes bästa vän är den mycket yngre Olivia, som hon leker fantasilekar med och framtidsplanerna är tydligt utstakade – hon ska flytta till Stockholm för att gå ett speciellt gymnasium. Av en slump träffar hon den mycket äldre mannen Sigvard, som blir hennes vän, och livet börjar förändras. Och så börjar en ny kille i klassen också – Max – och plötsligt är ingenting som förut och framtiden inte alls lika självklar som tidigare. 
 
Denna bok är så otroligt välskriven. Vissa bitar störde jag mig på som orealistiska, men fick minnas min gamle professors predikningar om ”suspension of disbelief” och skärpa till mig – för det är mycket roligare att tro! Vissa bitar är beskrivna på ett sätt som får mig att häpna – hur är det möjligt att en så ung människa kan veta så mycket om saker och ting som är mysterier för mig som 35-åring? Fantastiskt bra och den kolsvarta humorn är mästerligt exekverad.
 
Ebba Hyltmark kommer vi att höra talas om framöver, tro mig. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s