Smakebit på söndag, 20 maj 2018 – Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

 
God söndagsmorgon! När jag vaknade var det soligt och vackert som vi har vant oss vid – nu är det plötsligt grått och dimmigt som ärtsoppa. Suck. Men kanske innebär det att jag kan kyla ner lägenheten en stund, i alla fall 🙂 
 
Jag har nu på morgonen börjat på Jenny Jägerfelds senaste bok för mellanåldern. Det handlar om Sasha, som har förlorat sin mamma, och som nu har bestämt sig för att hon inte ska vara en som får folk att gråta – hon ska få folk att skratta! Här möter vi henne och vännen Märta i klassrummet under en OÄ-lektion. Eller, vad heter det nu? NO även på mellanstadiet? (Ja, jag börjar tangera dinosaurie…) 
 
 
 

”Bredvid mig sitter Märta och ritar på pappret som vi fått av Cecilia. Märta kallas Mörten av typ alla utom mig. Till och med Cecilia kallar henne för det. Men för mig är hon Märta, för det rimmar på hjärta. Och hon har det största hjärtat av alla jag känner. Jag lutar mig in mot Märta för att se, hennes blonda lockiga hår kittlar mig på kinden. Hon har gjort om jordklotet till en gubbe med hatt och mustasch och ett sådant där runt ensamt glasöga som hänger i en liten kedja. Vad heter det? Marulk? Malaco? Monokel? Min onkel? Något sådant. Ur gubbens man kommer en pratbubbla där det står: ”Jag är en jordgubbe.” Jag ler mot Märta för det var ändå roligt. Hon fnissar tillbaka. Hon har ett sådant gulligt fniss, hon låter som en liten unge som någon kittlar. Jag viskar till henne: 

 
– Jag har just kommit på en grej! 
 
– Åh! Vad? viskar Märta tillbaka. 
 
– Jag ska bli komiker. Ståuppare! 
 
Märta kan inte svara för plötsligt står Cecilia precis framför våra bänkar. 
 
– Jo, förstår ni, Sasha Rein och Mörten Sköld” 

Vi tittar upp mot henne. Hon gör en konstpaus.” 
 
Ur Comedy Queen av Jenny Jägerfeld, Rabén & Sjögren: 2018 
 
 
Fler Smakebitar finns att hitta hos Astrid Terese
 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 20 maj 2018 – Comedy Queen av Jenny Jägerfeld”

  1. Det är faktiskt inte så spännande, det handlar bara om att det ibland bara är fem meter mellan oss och en flytande del av jordskorpan!

   Gilla

 1. Det er heldigvis fremdeles sol her enda. Og langtidsvarselet (været) varsler sol i de neste 9 dagene. Det betyr vel at vi får sommeren nå og ikke senere. Men jeg skal ikke være negativ nå i all solen 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

  1. Det är faktiskt inte så spännande, det handlar bara om att det ibland bara är fem meter mellan oss och en flytande del av jordskorpan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s