Kvinnan i fönstret av A J Finn

Oj, vad denna boken blev superhajpad på nolltid – och oj, vad konstigt jag tycker att det är att jag inte hade hört talas om den innan poddarna började prata om den i samma vecka som den kom ut på Bonniers! 
 
Som jag har skrivit förut är jag extremt trött på de generiska säljtexterna om ”den nya Gone Girl” och ”den nya Kvinnan på tåget” och den nya gud-vet-allt så fort det kommer ut något med minsta tillstymmelse till psykologisk thriller med en kvinna i huvudrollen, och jag är minst lika trött på halvspoiliga baksidestexter och insinuationer. Därför tänker jag inte säga så mycket om handlingen här förutom att vi följer Anna som bor i en lägenhet i Harlem vid en park med en inneboende i källaren och att hon en dag ser något i ett fönster. Ja, så frugalt får det bli!
 
Vad jag därmot vill skriva mer om är hur välskriven boken är. Jag är otroligt imponerad. Jag gillar även alla referenser till gamla klassiska filmer även om jag bara sett ett fåtal (men jag är verkligen intresserad av att se fler) och jag gillar hur ett sjukdomstillstånd beskrivs då jag tror att det är väldigt skickligt gjort. 
 
A J Finn är pseudonym för en journalist som heter Daniel Mallory – många blev förvånade över att det är en man som skrivit då det är ett så starkt kvinnoporträtt och jag kan väl hålla med till viss grad men samtidigt – varför skulle inte en man kunna skriva bra kvinnor? Det är ju bara positivt. 
 
Så, ja. Riktigt spännande och mycket välskrivet. Jag lyssnade på en del och läste en del på originalspråk, båda funkade riktigt bra. Nomineringen till Årets bok är välförtjänt! 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s