Anna Svärd av Selma Lagerlöf

 
Jag skrev om Charlotte Löwensköld igår, och denna tar vid precis där den slutar – och som jag skrev igår så har jag lite svårt att hålla ordning på vad som hör till vilken bok. 
 
Nu är i alla fall Anna Svärd gift med Karl-Artur (efter att ha varit på någon sorts uppfostring i länsmansgården för att lära sig föra sig) och Malvina Spaak, organistfrun, gör allt för att ställa till det för dem. Detta leder till en otroligt rolig scen när det äktenskapliga huset ska möbleras. Annars är det ungefär samma sorts relatiionfars, de härjar och missförstår och reser härs och tvärs och till slut knyts säcken ihop med förbannelsen som uttalades i Löwensköldska ringen och så var det med det. 
 
Det är ju underhållande på sitt sätt, men båda två på rad är ganska tung läsning – det är över 700 sidor tillsammans och för att behålla mitt intresse skulle det behöva hända lite mer. Men böckerna är nästan 100 år gamla, och saker och ting förändras. Tack och lov, får man väl säga 🙂 
 
Även här föreslår jag att man köper den vackra pocketutgåvan till exempel här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s