Billie. Alla tillsammans av Sara Kadefors

Tredje boken om underbara, driftiga, varmhjärtade Billie är äntligen här och jag sträckläste den på ett par timmar. Sara Kadefors har verkligen lyckats med sin unga hjältinna i dessa böckerna, de är fantastiska! 
 
Hon har ganska mycket att stå i nu. Det börjar dra ihop sig till jul, och hon ska åka hem till mamma i Stockholm på besök. Det är turbulent i fosterfamiljen, och hon börjar få ovana känslor för en person i sin närhet. 
 
Ton och stil är helt fantastiska, och jag vet inte om jag någonsin blivit så förtjust i en ungdomsbokskaraktär som jag är i Billie. Hon tar ingen skit, hon ställer upp för andra och tar alltid den svagas parti – men hon är inte bara en superhjältinna, hon är själv ett barn som behöver stöd och kärlek. Förstås! 
 
Det är både sorgligt och smärtsamt och roligt och ibland nästintill dråpligt. Och det är alldeles enastående bra. Missa inte! Och sätt i händerna på lämpliga ungdomar också. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s