Ägget och jag av Betty MacDonald

 
Ägget och jag är en bok som brukade dyka upp lite då och då i min barndom – mormor tyckte att den var helt otroligt rolig, och jag tror att de andra vuxna också brukade läsa den på somrarna. Jag läste den för några år sedan för första gången och visst är den rolig! I påskas kom vi att prata om den, och jag beställde den på bibblan för att få bläddra lite i den. Det var väl kanske där jag stannade denna gången då det är liiiiten text på täta sidor och jag orkade faktiskt inte läsa hela igen. 
 
Men jag vill ändå skriva en rad om den, för om du skulle komma över den på en loppis eller i ett antikvariat så missa inte – detta är en hysteriskt humoristisk bok om en kvinna som gifter sig med en hönsfarmare. Ja, ni kan tänka er. Fullständigt kaos 😉 Boken blev även tv-serie och jag förstår att Betty MacDonald är i det närmaste en kultfigur i USA. 

0 reaktioner till “Ägget och jag av Betty MacDonald”

  1. Hej, Jag gillar "Ägget och jag" skarpt! I vintras köpte jag på Amazon tre böcker om författaren Betty MacDonalds liv och bakgrunden till böckerna. De är på engelska. Är någon intresserad av dem?

    Betty MacDonald har också skrivit några andra böcker och barnböcker om "Tant Mittiprick"

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s