Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå av Jack Werner

 

 
Jack Werner for skolminister, säger jag. Han är ju en av grundarna till Viralgranskaren i Metro och en av de viktigaste personerna inom källkritik som vi har i Sverige – och här berättar han om fejkade berättelser på nätet och vikten av källkritik. Och lite idiotiska kommentarer, såsom den som gett boken sin titel. 
 
Otroligt fascinerande, skrämmande och mycket väl sammanställt. Lite lång, kanske, och även om ljudboken är väldigt väl inläst av författaren själv får man lite skavsår i öronen av alla ”citat-slutcitat” – men det blir ju ett nödvändigt ont, det är bara tjatigt 😉 
 
Boken finns att köpa här och här och finns även i en ljudboksapp nära dig, och jag kan inte rekommendera den nog. Även vi som är ganska källkritiska av såväl skolning som ohejdad vana och skepsis på nätet kan ta till oss en hel del här. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s