Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren

Melanie och Kassandra – Mellan och Kass – har varit vänner sedan… jämt. De har alltid gjort allt tillsammans och behöver liksom ingen annan i livet, förutom sina familjer kanske – de har ju varandra. De träffas på exakt samma ställe varje dag för att promenera till skolan ihop och de älskar att besöka en glänta i skogen nära där de bor, Tidssmygen där det känns som om man kan resa i tiden, både till fina minnen och till drömmar om framtiden.  
 
Men så händer det otänkbara – Melanie blir väckt av telefonen och sin mamma en tidig morgon. Kassandra lever inte längre – hon har tagit livet av sig. Det kan inte vara sant, så kan det inte vara – hur ska Melanie kunna leva vidare nu? 
 
Det gäller att komma på ett sätt att komma framåt nu. Eller… är det bakåt hon behöver komma? Går det kanske att använda sig av Tidssmygen, och ta sig tillbaka till Kassandras sista dag i livet och få henne att ändra sig? 
 
Jag blev väldigt förvånad när jag insåg att tjejerna i boken är i gymnasieåldern, för jag tyckte att de verkade ganska barnsliga i början och det fortsätter liksom så. Men det gör inte så mycket, alla är olika och det kanske bara är trevligt att sextonåringar inte beskrivs som världsvana kids som dricker och ligger hejvilt utan faktiskt fortfarande leker och fantiserar lite grann. Berättelsen är finstämd och tänkvärd och beskriver vänskap och sorg på ett vackert och lättillgängligt sätt. Den blev bättre och bättre under läsningens gång och jag landade på en trea till slut vilket inte kändes självklart i mitten. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s