Here we are now av Jasmine Warga

 
Ofta har jag tänkt ut ganska långt i förväg vad jag ska lyssna på härnäst – jag försöker att alltid ha någon ljudbok på gång då jag ändå åker en del kollektivt och sådär – men denna valde jag bara lite på måfå för att omslaget var rätt snyggt och den var föredömligt kort. 
 
Taliah har skrivit brev till en rockstjärna sedan hon var tretton. Inte för att han är hennes stora idol, utan för att hon tror, efter att ha hittat en skokartong med sin mammas gamla saker, är ganska övertygad om att Julian Oliver är hennes pappa. Han svarar dock aldrig och hon börjar väl ge upp hoppet – till en dag, då han plötsligt står utanför ytterdörren. Hans pappa hemma i Oak Falls, Indiana, håller på att dö och nu vill han att Thalia ska följa med honom dit. 
 
Och hon tar med sig bästa kompisen Harlow och följer med. Mamma konstprofessorn är i Paris på tjänsteresa så det är bara att åka. Realistiskt, n’est-ce pas? Under en period i boken tyckte jag att det var befriande och skönt att det inte fanns någon kärlekshistoria inblandad, men det tog väl femton sekunde innan det också dök upp. 
 
Det finns små guldkorn och tänkvärdheter, men jag tycker inte att det här är en bra bok. Dessutom är ljudboken full av ”dialekt”, eller vad man ska kalla brytning, och jag tycker att det är väldigt tjatigt. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s