When Dimple met Rishi av Sandhya Menon

Ännu en bok jag plockade upp i nyhetshyllan på biblioteket – dock bytte jag till ljudbok ungefär halvvägs igenom för jag kom bara ingen vart med boken. Dock insåg jag efter bytet att det nog hade mest med att det inte riktigt händer någonting och att det är så ruskigt förutsägbart. Men – ganska gulligt, ändå. 
 
Dimple är andra generationens invandrare från Indien, och bor i Fresno, Kalifornien. Hennes föräldrar är relativt chill, men ändå väldigt noga med att hon ska gifta sig med rätt kille – och gärna använda läppstift. Själv har hon just gått ut high school och har absolut inga tankar på att gifta sig – det enda hon vill göra är att åka iväg på ett sommarprogram för unga webbutvecklare och förhoppningsvis få skapa appen hon drömmer om och bli coachad av sin stora idol. 
 
Rishi är hopplöst romantisk – och när hans föräldrar berättar att de fått reda på att Dimple, en lämplig framtida hustru, kommer att vara på samma sommarprogram som han blir han väldigt nöjd. Och målmedveten. 
 
Det blir en intressant sommar på många plan – som sagt, det är förutsägbart och ganska banalt, men somligt är bra – fördomar, rasism och elitism får ta plats i berättelsen och tas upp på ett bra sätt. Dessutom levereras berättelsen med en stor skopa humor och en sorts självdistans. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s