Simon och Sophie av Emma Granholm

Jag har tidigare läst Sjutton år och skitsnygg och På andra sidan reglerna av Emma Granholm – den senaste alldeles nyss, och den gav mig uppenbarligen mersmak på Granholm. Trots att jag inte är helsåld på böckerna så är de underhållande och de har ganska trevliga karaktärer. Så även Simon och Sophie.  
 
Denna är dock ganska banal, och väldigt förutsägbar. Men ändå – underhållande och ganska trevlig, som sagt! 
 
Sophie och hennes gäng är de coola i skolan – Simon och hans gäng är de som blir trackade av Sophie & co. När det blir påsklov och alla reser bort händer något märkligt – Sophie knackar på hos Simon och de börjar umgås. Det visar sig förstås att det finns djupare saker i bakgrunden, och detta tycker jag att Granholm beskriver väl. 
 
Extremt lättläst och slutet är riktigt bra. Inte alls dumt. Jag kommer säkert att ta mig igenom hela Granholms utgivning, lite pö om pö – det är ypperlig uppblandning bland tyngre berättelser, klassiker och katastrofer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s