Mocka av Tatiana de Rosnay

Mocka var den senaste titeln i digitala bokcirkeln Kulturkollo läser – jag har inte läst något av Tatiana de Rosnay tidigare, men vet att många gillar Sarahs nyckel (och att många inte alls gillar den, förstås). 
 
Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig förrän jag faktiskt började läsa – det är ovanligt, men jag lade liksom bara till den i min elektroniska bokhylla när titeln blev offentliggjord och körde. Det kanske var bra, för jag vet inte om jag hade fastnat för beskrivningen. 
 
Justine lever ett stillsamt liv i Paris med sin man och sina två barn, jobbar som översättare och är ganska tillfreds med det mesta. Men en eftermiddag händer det otänkbara – tonårssonen Malcolm blir påkörd av en bil, en mockafärgad Mercedes, och föraren smiter från platsen. Malcolm faller i koma och hamnar på intensiven och när polisutredningen inte verkar komma någonvart blir Justine praktiskt taget besatt av att ta saken i egna händer. Hon måste ta reda på vem föraren i den mockafärgade bilen – kanske en blond kvinna – var. 
 
Det blir förstås förvecklingar – en resa till Biarritz med svärmor, bland annat – och det hela är inte riktigt som det verkade. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Mocka. Jag tyckte egentligen bara om brittiska svärmor av alla karaktärerna, och hade gärna läst mer om henne – allt annat kändes lite överdrivet, även om jag förstår att chock och sorg kan ställa till det ganska rejält i människors huvuden. 
 
Men visst fick den mig att vilja resa till Frankrike, inte tu tal om den saken.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s