Stilla veckan – eller Passionsveckan

 
 
 
Var på en liten visning på Konstmuseet i söndags – vi kikade på elva verk tillsammans med en guide. Mycket givande och trevligt! Blandad publik och en duktig guide, ingenjör från Turkiet som flyttade hit för något år sedan och nu startar upp sina konstaktiviteter här. Vi såg bland annat, som ovan, Karl XII:s likfärd, några av Monets näckrosor samt Chagalls stilleben med död kyckling och flygande get. 
 
 
Grünewalds självporträtt av knappar hängde i en korridor… 
 
 
Och en av mina stora favoriter, Hipp! Hipp! av P S Kröyer hann vi också susa förbi. Mycket härligt, alltsammans. 
 
 
Jag orkade faktiskt inte ställa till med våffelgräddande, så när jag ändå skulle till Lidl på hemvägen och köpa nötter köpte jag sådana där trevliga franska våfflor och åt med jordgubbar och spraygrädde som fanns i kylen sedan någon bjudning. Också väldigt gott. 
 
 
Drömmer nu om att resa till franska atlantkusten, Bretagne eller Normandie… vi får se, alltså. 
 
 
 
Det ligger fortfarande isflak även inne vid land på Lindholmen – här är måndag lunch. Men snart måste det väl börja ordna upp sig. 
 
 
På kvällen var det klassikerprat på biblioteket med översättaren till nyutgåvan av Väggen, Rebecca Lindskog. Mycket bra, som alltid. 
 
 
Jag vill gifta mig med sparris. 
 
 
I tisdags var det galapremiär av Krocken på Bio Roy. Alla var där! Riktigt bra film, jag hade Claes Malmberg två säten åt höger och Erik Ståhlerg två säten framför 😉 Först var det Pommac och mingel och sedan filmsamtal med de ur ”ensemblen” som var på plats. 
 
 
 
I onsdags lekte jag receptionist i vårt gamla hus hela dagen och tappade en lakritsnapp i bubbelvattnet. Den var naturligtvis extra god efter marinering. 
 
 
Hämtade ä n t l i g e n The Dark Angel  på biblioteket! Trodde att jag skulle ha plöjt den redan i fredags men det har kommit annat emellan. Kanske idag! 
 
 
Middag med T på Berzelius Bar & Matsal på kvällen. Fenomenal raggmunk! Och alltså, lingonen… 
 
 
Sååå fint armband från IdaSmycken! Mamma fick ett i lite andra toner i påskägget. 
 
 
Sa jag att jag vill gifta mig med sparris? 
 
 
 
Vi åkte mot Hunnebo i fredags förmiddag. Lite pynt här. 
 
 
Lite mer pynt, utanför en butik nere i ”stan”. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder från fredagens promenad. 
 
 
Skörden från gårdagens loppisutflykt. Ganska sansat, tycker jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är ungefär samma motiv som min bildväv hemma över soffan. Är otroligt nöjd med detta fotot får jag säga – tänk så bra mobilkameror har blivit. 
 
 
Idag har vi varit i Tanum och fyndshoppat – jag är särskilt imponerad av denna planering av staket rakt igenom en parkeringsplats…! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s