Svart sommar av Maria Lang

 
Detta är en av mina favoriter bland Lang-böckerna där Puck och Einar saknas. Ett lagom stort persongalleri och mycket sommarkänsla – det gillar jag. 
 
Vi befinner oss i Skoga under högsommaren. Christer Wijk har semester och är hemma hos mamma Helena tillsammans med Camilla, blir lite ompysslad och röker mycket pipa. Och det är ju lägligt att han befinner sig just där, förstås, för naturligtvis är det rackartyg på gång. 
 
Den unga journalisten Bettina har fått jobb på Skoga-Posten under sommaren – och blivit mycket förtjust i den unge Per-Erik, båtägare och nymuckad son till bygdens starke man, fabrikör Torgny Welin. Under en middag på Stadshotellet blir Bettina bekant med Karen Rodhe, turist från Köpenhamn. Men dagen därpå, när Karen bjudit Bettina på middag, dyker hon inte upp – och är till synes spårlöst försvunnen. På hotellet har hon bett dem hålla hennes rum på obestämd tid – men var kan hon vara? Vi vet att hon gick ut mitt i natten till ett avtalat möte – men hon lämnade såväl kappa som handväska. Och ingen kvinna reser bort utan sin handväska! (Just det där med handväska är viktigt i denna boken…) 
 
Tur, som sagt, att Christer finns i närheten, även om han får hjälp av länspolismästare Anders Löving också. 
 
Rappt, lagom spännande och välskrivet. Bra! 
 
 
Tyvärr är det svårt att få tag på böckerna – men i Göteborg finns den på biblioteket. Tyvärr i storstil, men man vänjer sig faktiskt 😉 

En tanke på “Svart sommar av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s