Fem snabba om påsken

 
Jag har inte varit med på Kulturkollos veckoutmaningar på sistone, men just som jag tänkte att jag ska skärpa mig dök veckans upp i mitt flöde – i ett enkelt och behändigt format, dessutom! Här kommer alltså fem snabba om påsken
 

långfredagslugn eller påskaftonsfest

Nog för att jag tycker att det är härligt med påskfirande och god mat och så, men i år längtar jag efter lugnet. Läsa, vila, promenera, läsa, se på tv, skriva, sticka, läsa… ja, ni fattar. (I och för sig är jag just nu inne i en väldigt energisk period när jag väl är vaken, så det kan mycket väl hända att jag orkar med lugnet i max ett par timmar, men det ger sig det med ;-)) 

dragé-ägg eller mandelägg

Absolut mandel! De är ju dessutom så fina, de där pastellfärgade Anthon Berg-arna. 

påskhare eller påskkärring

Självfallet påskkärring. Här är jag, kanske… 1991, som påskkärring. Undrar var det förklädet är, det är ju oerhört gulligt. 

 

picka ägg eller rulla ägg

Jag har aldrig gjort varken eller, det jag tror. Jag äter gärna ägg. Målar dem, tja, varför inte. Men picka eller rulla har jag nog aldrig gjort, dock är ju picka ett skojigt ord så det tar vi. 

påskmust eller påsköl 

Påskmust, alla gånger! (En rolig sak – jag har en kinesisk kollega som älskar must. Hon vet att det finns på både jul och påsk, och därför heter drycken numera ”julpåsk”. Logiskt, n’est-ce pas?) 

0 reaktioner till “Fem snabba om påsken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s