Kvinnan på bänken av Anna Jansson

 
Jag hör ibland att folk tycker att Maria Wern-deckarna börjar bli tråkiga. Jag tycker inte det! Jag tycker att de är wysiwyg (what you see is what you get) och inte särskilt överraskande, men jag ser ändå alltid fram emot en ny bok. Detsamma gäller för Mari Jungstedt och Viveca Sten. Underhållande, lättläst, sällan för komplicerade persongallerier. Det klickar för mig. 
 
Kvinnan på bänken är alltså den senaste i serien om Gotlandspolisen Maria Wern och hennes kollegor. 
 
Jesper Ek är kär igen – i ännu en rödhårig skönhet. Men den senaste i raden, Julia, döljer något och innan han vet ordet av är Ek mordmisstänkt. Samtidigt händer märkliga saker i prästgården i Lärbro, där den unga prästen Alva har mottagit hot. Diakonen Ragnar är orolig för att hon inte verkar ta hoten på allvar och när Alva plötsligt försvinner och Maria hittar klippböcker om henne som Ragnar gjort blir det skarpt läge… 
 
Historien utspelar sig förstås på Gotland, på en plats där modergudinnan dyrkats sedan stenåldern – gudinnan med ormar i sina händer. Har hon och hennes kult någonting med allt detta att göra? 
 
Det är ruskigare än vanligt, tycker jag – det gör absolut ingenting. Snabbläst och lagom spännande. Bra och som förväntat!  
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s