Ragga som du shoppar av Lin Jansson

 
Jag. Är. KÄR. Åh, vilken debut av Lin Jansson! 
 
När jag såg detta omslaget för första gången tänkte jag att detta kan verkligen gå åt ena eller andra hållet. Vilket håll det blev vet jag inte, men det var definitivt rätt. Åh, så bra detta är! Någon skrev någonstans (tydligt, ja) att detta är som Girls i Frölunda, och jag menar… kan man sälja in något till mig bättre? Knappt, va. Jo, om det hade funnits med några sälar kanske. 
 
Lovisa är 28 år och bor vid Frölunda Torg tillsammans med ett par kompisar. Hon jobbar på hemska Friluftsliv och fritid i Nordstan med hemska butikschefen Lukas – enda anledningen att ens gå till jobbet är Adrian som hon är förtjust i. Annars är det mycket fest och diverse pinsamheter och funderingar om meningen med livet över myggmedlet… 
 
Och så är det ju det där mörka. Det hemska, som hände med storasyster Olivia. Som de övervintrade hippieföräldrarna i Karlsborg inte riktigt kan hantera men som Lovisa bara vill ordna upp och göra bättre. 
 
Det är en berg-och-dal-bana av känslor, det här, och det är ju en av de saker som gör den så fantastiskt bra. Clara Henrys inläsning är otroligt bra, jag satt och fnissade högt på bussen åt vissa partier, vissa är bara så sorgliga och innerliga att det är inte klokt. Vid ett tillfälle tvärstannade jag mitt på spårvagnshållplatsen för att jag blev så tagen. 
 
Titeln? Det är väninnans råd till Lovisa, förstås. Om man ska köpa ett par skor, inte står man väl i ett hörn och väntar på att de snyggaste skorna ska komma knatande mot en? Nä, just det. Ragga som du shoppar, vetja! 
 
Åh, vad jag ser fram emot mer av Lin Jansson. Det kan bara bli bra. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s