Okänt offer av Tana French

 
I Tana Frenchs serie som går under namnet Dublin Murder Squad har varje bok en ny huvudperson, även om böckerna på något vis är sammanflätade. Jag läste Till skogs i höstas och tyckte om den – min favoritkaraktär där var utan tvekan Cassie Maddox, och då var det roligt att höra att hon är huvudperson i bok nummer två – Okänt offer
 
Efter händelserna i Till skogs har Cassie arbetat på roteln för familjerelaterade brott. Det är en helt annan sorts arbete – men plötsligt blir hon återigen indragen i sin gamla roll som infiltratör. En ung kvinna hittas mördad och hon visar sig vara nästan identisk med Cassie. Det visar sig att hon använt sig av en identitet som Cassie själv använt under ett tidigare uppdrag, och hennes huskamrater i studentkollektivet där hon bor vet inte att hon är död. Cassies chef bestämmer därför att Cassie ska anta den döda kvinnans antagna identitet (är ni med?) och flytta in i studentkollektivet för att leta ledtrådar kring vad som kan ha hänt. 
 
Naturligtvis skapar hon ganska snabbt personliga band till de unga människorna hon flyttar ihop med, vilket gör att det blir svårt att hålla på integritet och professionalism, vilket förstås får följder… 
 
Som ni hör är det en ganska långsökt historia – det gäller verkligen att koppla på sin suspension of disbelief för allvarligt – vissa av sakerna som händer här är så långt ifrån trovärdiga att det är inte klokt. Men – det gör faktiskt inte så mycket, så länge man är medveten om det. Det är välskrivet och oerhört spännande och jag älskar Cassies karaktär. Hon är smart, vass och stentuff. Jag gillar miljön i och kring Dublin också – jag har ju ännu inte varit där, vilket är vansinnigt, men jag blir väldigt sugen. 
 
Mycket bra – jag ser fram emot att fortsätta med serien. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s