Doften av en man av Agneta Pleijel

 

 
Ja – Spådomen gick ju lite över huvudet på mig, så visst var jag lite ambivalent när det blev dags för Doften av en man. Men jag plockade upp den ändå – och älskade den! Blev mycket glad i söndags när den valdes till nästa bok i ena bokcirkeln – då får jag ju faktiskt bläddra igenom den igen. Jag är ju så svag för bra skildringar av Göteborg, vilket jag tjatar om så fort jag får chansen – och de finns även här. 
 
Nåväl – den plockar så att säga upp där Spådomen slutar – kring 1960. För mig är stilen och språket annorlunda än i den förra – jag fastnade verkligen på en gång – men jag vet inte, kanske var jag i rätt stämning. Och jag menar, hur kan jag inte vara i rätt stämning när den unga kvinnliga huvudpersonen bor i Haga på sextiotalet, läser litteraturvetenskap och försöker lista ut vad livet handlar om? Ja, ni hör ju. Upplagt för succé. 
 
Förlaget skriver:Doften av en man är en laddad, vacker och skarp berättelse om en ung kvinna som vill forma sitt eget liv och längtar efter att ta språnget och börja skriva.” och jag kan omöjligt säga det bättre själv. Lysande! Jag hoppas att denna vinner Sveriges Radios romanpris om några veckor, det gör jag verkligen. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s