Liv i överflöd av Kristina Appelqvist

 
Åh, jag kan inte få nog av Kristina Appelqvist. Nu läser jag ju serierna lite om varandra eftersom jag, när jag började med serien om Helena, inte kände till serien med Emma som huvudperson. Men det gör ingenting alls, faktiskt. Jag ser ju åtminstone till att läsa böckerna i respektive serie i ordning! 
 
Nu är det dags för möhippa för en doktorand på vårdinstitutionen på Västgöta Universitet. Man har engagerat en av de högt uppsatta professorerna på institutionen att agera död på ett obducentbord för att skrämma den blivande bruden som tror att hon ska ”obducera” ett skelett – men det visar sig att professorn som ligger på bordet är död på riktigt. Den mördade är en av de inflytelserika bröderna Wackerfält, Konrad och Hugo – och till en början vet man inte ens vilken av dem det är… 
 
Samtidigt dyker nya ledtrådar upp kring en poet som försvann från Skövde för 35 år sedan. Polisen pusslar och letar, men går hela tiden bet. 
 
Och parallellt med det hela är Emma och Filip nygifta. De försöker att inte låta privatliv och jobb blandas ihop för mycket, men då Emma är rektor på universitetet blir hon onekligen inblandad i polisens arbete. Filip får dock inte delta i utredningen eftersom han är gift med just Emma, och åläggs att arbeta med poetfallet istället. Jag gillar verkligen berättelsen om Emma och Filips privatliv – den är trovärdig och lättsam. 
 
Och det är en riktigt skicklig pusseldeckare. Visst får läsaren även här vara så god att koppla på sin suspension of disbelief – men läser du en deckare är du säkert inställd på det ändå. Jag gillar skarpt! Ljudboken är inläst av Linda Norgren – mycket behaglig. 
 
 

Boken finns att köpa här eller här

 

En tanke på “Liv i överflöd av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s