We are okay av Nina LaCour

 
Åh, jag blev så otroligt tagen av denna boken. Sträckläste den under en gråslaskig lördagseftermiddag och kunde bara inte sluta. Helt fantastisk. Jag kände till Nina LaCour sedan tidigare då hon skrivit böcker tillsammans med David Levithan, men jag har inte läst något av henne. Nu var det äntligen dags och åh, vad glad jag är för det. 
 
Marin är ensam kvar på sitt universitet i New York över julledigheten, många hundra mil från hemmet i Kalifornien. Hennes mamma dog när hon var liten, hennes pappa har aldrig varit med i bilden, men hon och hennes morfar har klarat sig bra i alla år. Tills han dog och nu är Marin ensam kvar. Hon har inte pratat med någon från sitt gamla liv sedan hon lämnade Kalifornien för att gå på college – men nu ska hennes bästa vän Mabel komma på besök. Det är dags att Marin konfronterar det osagda och ensamheten hon har inom sig. 
 
Detta är en så sorglig och vacker bok att det är inte klokt. Jag blev så otroligt rörd och tagen. Och alla litterära referenser är naturligtvis en stor, stor bonus. Läs, snälla, läs! 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s