Andras vänner av Liane Moriarty

Jag har läst två böcker av Liane Moriarty tidigare, med olika upplevelser – Öppnas i händelse av min död lämnade mig ganska oberörd, kanske mest på grund av alldeles för höga förväntningar, och Stora små lögner som jag tyckte hemskt mycket om – se även serien! Som underhållning funkar de väldigt bra, och ibland vill jag läsa något som är lite mer komplicerat än chicklit men lite enklare än en invecklad deckare… och till detta tycker jag att Moriarty funkar bra. Nu valde jag alltså Andras vänner, eller Truly, madly, guilty som den heter på originalspråk. Den faller snarare in i samma kategori som Öppnas i händelse av min död, tyvärr… 
 
Sam och Clementine lever lyckliga med sina två små flickor. Sam har just börjat på sitt drömjobb, Clementine är framgångsrik cellist och förbereder sig just för sitt livs uttagning. När Clementines äldsta och bästa vän Erika bjuder in dem på middag tillsammans med henne och hennes man Oliver tackar de förstås ja – och när Erikas grannar Vid och Tiffany bjuder över alla fyra på grillning vid poolen blir det hela ännu trevligare. 
 
Eller? 
 
Livet tar en annan riktning denna kvällen, och när vi återser Sam och Clementine två månader senare ösregnar det och de kan inte sluta undra vad som hade hänt om de inte hade gått dit. 
 
Vissa bitar i boken är bra. Clementine och Erikas vänskap är väl skildrad och intressant, och flera andra relationer skildras också på ett bra sätt. Men handlingen i boken, jag vet inte. Något som spelar stor roll i handlingen är pojken som ropade varg och på något vis känns det lite grann som en hel bok av vargropande och till slut ett västgötaklimax. 
 
Det skall sägas att Andras vänner nominerats till Årets bok 2017. Därmed kanske det bara inte funkar för mig – den har fått 3.56 på Goodreads i skrivande stund och det kan ju inte vara fy skam. 
 
Dock kommer jag att läsa mer av Moriarty, det är jag helt säker på. Jag surfade lite på recensioner när jag skulle skriva detta, och det verkar som om jag borde läsa What Alice forgot härnäst. Ofta när jag blivit lite besviken på två böcker av en författare är jag inte så sugen på att fortsätta, så det finns ju definitivt något där. 
 
 
Boken finns att köpa här och här – på rea på somliga ställen! 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s