Minisuffléer och en liten pad thai

Det är mycket prat om äggmuffins på diverse platser på nätet just nu – jag tycker inte att det låter så aptitligt, men jag tycker om principen. Därför var jag lycklig när jag lyckades köpa en muffinsplåt i fredags innan frissan, och igår provade jag på att laga en sats. Dock väljer jag att kalla dem för minisuffléer. Det låter godare 😉 
 
Det är ju just minisuffléer de är – eller små ugnsomeletter i portionsformat, om du hellre vill. Funkar varma, ljumna eller kalla, går fint att frysas, är lätta att ta med som frukost, mellanmål eller picnic… ja, what’s not to like? Dessutom sätter ju bara fantasin stopp för vad man kan fylla dem med. 
 
Jag fick hem en rejäl omgång billig prosciutto i torsdags, så tog några skivor sådan och fräste med vitlök och hackad spenat från frysen – och salt och peppar, förstås. Detta fick utgöra fyllningen – någon sked i varje muffinskopp. Vispade sex ägg med någon deciliter grädde. Strödde lite mozzarella över fyllningen i varje liten kopp och hällde på smeten och så skjuts in i ugnen på 190 grader i ungefär en halvtimme, tills de får vacker färg. 
 
 
Ni ser hur de reser sig! De sjunker hastig när de kommit ut, men vad gör väl det. 
 
 
Jag gjorde åtta stycken på sex ägg – två blev lunch med en stor sallad. 
 
 
Detta kommer jag definitivt att göra om! Perfekt jobbfrukost eller mellanmål de där dagarna när jag ska iväg på något efter jobbet men det inte riktigt passar att äta middag innan men jag svälter ihjäl om jag inte äter något förrän efteråt. 
 
 
Igår passade jag även på att laga dagens middag – innan klockan åtta stod jag och gjorde pad thai 😉 Jag hade tinat kyckling som inte var färdig att lagas i fredags kväll, men igår var den klar. Och varför inte, liksom! Jag får middagsgäst och det är ju skönt att bara värma 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s