Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist

 

 
Jag halkade in på Kristina Appelqvists böcker på ett bananskal härom sommaren, och det är jag så glad för! Jag tycker hemskt mycket om dem. De första böckerna har Västgöta Universitets rektor Emma Lundgren i huvudrollen, sedan är litteraturforskaren Helena Waller huvudperson i några stycken – här kommer Emma tillbaks till arbetet efter föräldraledigheten, och Helena är ny medlem i hennes ledningsgrupp. 
 
Men Emma känner sig inte välkommen tillbaks till jobbet. Hon upplever att medarbetarna i ledningsgruppen motarbetar henne och ställer sig missnöjda till hennes ledarskap och beslut, och det blir snart tydligt att det finns taktik och planer – kanske en pakt – kring att få henne avsatt. Helena har ingenting emot henne, men betraktar det som sker med skarp blick. 
 
När en student faller ner från kampanilen på universitetets område och dör omedelbart ställs ledningsgruppen på sin spets. Reportern Frida som vi känner från de tidigare böckerna och polisen Marie och hennes kollegor får även här ta plats – de är sympatiska, tuffa kvinnor som är härliga att läsa om. 
 
En rik donator kommer in på spelplanen, och ledningsgruppen bjuds till franska rivieran för att besöka denne. Väl där inträffar ett mordförsök som gör det tydligt bortom all tvivel att något verkar i det fördolda. Det blir en riktigt rafflande pusseldeckare av detta. Dock gillar jag att det inte är så våldsamt och blodigt – just puttrigt är ett väldigt bra ord här! Appelqvist skriver så himla bra tycker jag, det flyter på och även om det är ganska gott om beskrivningar och annat blir det aldrig för mycket. Jag gillar detta, skarpt! 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s