Then she was gone av Lisa Jewell

 

 
Som jag har sagt förut – jag gillar verkligen att Lisa Jewell har tagit ett steg ifrån den lättviktiga chick-liten, för jag tycker att hon lyckas riktigt bra med spänningsgenren som hon nu tagit sig an. 
 
Vi befinner oss i norra London, där Laurel fortfarande lever med hoppet att hitta sin dotter, Ellie, som försvann tio år tidigare vid femton års ålder. Hon försvann, spårlöst, en vanlig skoleftermiddag – det enda möjliga spåret efter henne är ett inbrott då ett fåtal saker försvann från huset. Annars ingenting. 
 
När Laurel träffar Floyd börjar hon känna saker hon inte känt på länge – han virvlar in i hennes liv som den perfekte mannen, och även om hon aldrig trodde att hon skulle kunna bli förälskad igen lutar det onekligen åt det hållet. Samtidigt rivs minnena av Ellie upp igen – Floyds nioåriga dotter Poppy är så oerhört lik Ellie, som hon var när hon försvann… 
 
Det blir dels en psykologisk thriller, med vissa inslag av förutsägbarhet och vissa riktigt hjärtskärande berättelser, dels en berättelse om livet som det var innan Ellie försvann, när familjen Mack levde lyckliga och Laurel stod lika nära alla sina tre barn… 
 
Som sagt – det är lite förutsägbart på sina ställen, men jag kan leva med det. I stort är det en väl sammanvävd berättelse, Jewells språk är flytande och engagerande och den engelska inläsningen av Gabrielle Glaister var mycket bra! 
 
 
Boken kommer ut på svenska i mars som Och sen var hon borta,
men än så länge finns den att köpa t.ex här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s