Änkan av Fiona Barton

Jean Taylor har just blivit änka, efter att ha levt ett ganska stillsamt medelklassliv. Ett fint hus, en omtänksam man, allt hon kunde önska sig. Tills Glen, mannen med stort M, plötsligt blir huvudmisstänkt i en rättegång kring barnarov, och ingenting blir detsamma igen. Och nu har han fallit framför en buss, det gick inte at rädda hans liv – och Jean är ensam kvar. Kanske är det bara hon som vet sanningen, som vet vad som verkligen hände? 
 
Nu är det Jeans villkor som gäller – hon kan berätta allt hon vet, om hon vill. Och när rätt journalist sätter tänderna i historian finns det ingenting som står i vägen. Nu ska sanningen fram. 
 
Jag tycker att det är ganska spännande hela boken igenom, men något förutsägbart och lite tjatigt på sina ställen. Fiona Barton är en skicklig skribent, det märks att hon är journalist i botten – tyvärr blir boken som roman lite lidande av att ha fallit ner i Gone Girl-träsket. Alla baksidestexter och andra säljande texter lyckas, som så ofta, att spela på Flynns böcker och på knorrar i storyn och visst är det välgjort men nog blir det tjatigt. 
 
Helt okej, dock, och jag läser gärna något mer av Barton framöver – men kanske med andra förväntningar. 
 
Boken finns att köpa här eller här

0 reaktioner till “Änkan av Fiona Barton”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s