Tifo av Josefine Lindén

 

 
Egentligen vill jag inte klippa från baksidestexter – men i detta fallet måste jag det, det är så briljant: 
 
”TIFO är en roman skriven från ståplats. Om supporterskap, kärlek och passion och om hur fotboll kan ge mening och mål i fyra annars väldigt olika personers liv. En berättelse från livets bästa fritidsgård.” 
 
Precis så! 
 
Vi följer fyra ungdomar – Tanya, Isak, Oday och Fredrik – i deras passion. Fotbollen – Laget. De andas, sover, lever fotboll. Från läktaren, utanför stadion med insamlingshinkar till tifogruppen, på bussarna till bortamatcher. Om och om igen och det slutar aldrig vara spännande. Men efter ett stort derby blir en av dem svårt misshandlad av säkerhetsvakter och plötsligt är hela fotbolls-Sveriges supportrar engagerade. 
 
Så spännande – och så passionerat! Jag sprang inte på fotboll när jag var i dessa ungdomarnas ålder, men under ett par år i England gick jag massor, åkte runt halva landet och hade så vansinnigt kul! Nu är laget jag följde ett stillsamt familjelag, om man så vill säga – men på läktarna är det knappt några som sjunger högre och den känslan är ju nästan oslagbar. 
 
Riktigt bra! Jag ser fram emot att läsa uppföljaren inom kort. 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s