Annabelle av Lina Bengtsdotter

 
Jag fick hem denna från Forum för länge sedan – men just då hade jag inte tid (jag hade alltså inte beställt den, så otacksam är jag inte) och den blev liggande. Nu har jag dock äntligen läst den, när tid och lust fanns! 
 
I lilla Gullspång, på Vänerns östra sida, försvinner den unga tjejen Annabelle spårlöst. Charlie Lager på Stockholmspolisen skickas dit tillsammans med en kollega för att nysta i vad som kan tänkas ha hänt – vad de andra inte vet är att hon faktiskt är uppvuxen i Gullspång, utan någon särskild lust att återvända. Men plikten kallar och det är dags att göra nytta. 
 
Det blir en komplex berättelse – eller två, egentligen – där jag visserligen misstänker slutet ganska fort, men inte hur vi ska nå dit. Jag tycker att Bengtsdotter skriver fantastiskt bra, och förstår att detta är starten på en serie – jag ser hemskt mycket fram emot att läsa mer om Charlie Lager. 
 
Och som alltid – glesbygd! Småstad! Klaustrofobi! Mycket lyckat i en spänningsroman, det kryper sig på på ett mycket effektivt sätt. 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Annabelle av Lina Bengtsdotter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s