Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck

Jag vet inte hur jag hade lyckats missa att Johanna Lindbäck hade nytt på gång – hade ingen aning förrän jag hamnade på ett strålande seminarium med bl.a henne på Bokmässan. Men då var det ju bara att genast ställa sig i kö på bibblan och efter tre veckor sisådär så hade jag den i handen. Det kanske var andra som inte hade hängt med i svängarna heller 🙂 
 
Julia är på väg till landet på Dalarö med sin pappa. Det är början på sommarlovet, och vanligtvis skulle bästa kompisen Karin säkert ha följt med. Men nu är hon på Mallorca med nygamla kompisen Astrid istället, och Julia vet inte riktigt ens om de fortfarande är kompisar, efter att Julia blivit ihop med Isak, som Karin gillade. Misären är med andra ord total. Julia kastar sig in i kroppsarbete – målar boden och har sig – men en dag kommer en intressant person förbi. Rasmus, vars katt Sivan har krupit in och gömt sig i Julias familjs trädgårdshäck. 
 
De börjar hänga lite grann. Rasmus målar kartor på händerna över viktiga platser i livet, han gillar böcker precis som Julia (som praktiskt taget skulle vilja flytta in på biblioteket på Medborgarplatsen)… och han är helt enkelt väldigt olik Isak. Men är han bättre, eller verkar det bara så? 
 
Jag tycker att Johanna Lindbäck skriver så himla fina ungdomar! De är smarta utan att vara beskäftiga, är trovärdiga och lagom skötsamma och ja, jag gillar dem! Dessutom älskar jag hennes föräldrar som nästan uteslutande är bra. Tycker hemskt mycket om alla hennes böcker och denna är verkligen inget undantag. 
 
Jag kommer att kryssa rutan för ”meta-boktok” i Höstbingot, för det finns mycket sådant här! 
 
 
Andra som har skrivit om Karta för förälskade och andra vilsna: Biblioteksbubbel, Bokkoll, Prickiga Paula
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s