Kung Liljekonvalje av dungen av Maria Lang

Dina Richardsson träffar sin bästa väninna Anneli Hammar på shoppinggatan i Skoga dagen före Annelis bröllop. Den senare ska gå in i blomsteraffären för att hämta sin brudbukett, men hon kommer aldrig ut. Eller in, om man ska tro föreståndarinnan Fanny Falkman därinne. 
 
Brudgumman Joakim Kruse hyr rum hemma hos Christer Wijks mamma Helena – Christer själv är också hemma till bröllopet, då Anneli är guddotter till Wijks. Kruse, Annelis mamma och styvfar och ja, alla andra också, blir såklart fruktansvärt oroliga. För hur kan någon bara gå upp i rök? Har hon helt enkelt stuckit från bröllopet, blivit utsmugglad ur butiken av någon? 
 
Till sist hittar Christer Anneli död, blodig med en bukett liljekonvaljer i handen. Hur kan detta ha gått till? 
 
Jag tycker att det är lite märkligt att inte ha med varken Puck eller Almi Graan i en Lang-deckare, men det är ju trevlig och lätt läsning ändå. Lagom hemskt, vackra miljöer – och de där lätt klaustrofobiska som småstäder får mig att känna… 
 
 
Boken verkar inte finnas att köpa ny längre, men den finns åtminstone på Göteborgs bibliotek! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s