Jag är en tjuv av Jonas Karlsson

 
Roland jobbar som säkerhetschef på en stormarknad. Jag tänker mig att det är som ett gammalt Domus, för här finns inte bara livsmedel utan även en parfymavdelning, leksaker och elektronik och annat. Butikschefen Erik har bestämt att från och med nu ska snattare få välja själva om de vill bli polisanmälda eller få ett annat straff – att stå i butikens entré med en skylt på bröstet där det står Jag är en tjuv. Ja, det var i och för sig Rolands idé. Vanligtvis gör han inte så mycket väsen av sig, sitter mest på sitt rum och tjuvröker när han får chansen… men ganska snabbt inser han att idén håller på att fullständigt spåra ur. 
 
Parallellt med detta kämpar Roland så smått med privatlivet och det havererade äktenskapet. Hans före detta fru har gift om sig med en dramalärare – sådant orkar Roland bara inte med
 
Det är humoristiskt, men vemodigt och lite… stressigt, på samma gång. Det är många moraliska funderingar som dyker upp kring händelserna i affären och även om Roland inte är en alltigenom sympatisk typ känner jag med honom! Jag har inte läst jättemycket av Jonas Karlsson (än), men är mycket förtjust i sättet han skriver sina karaktärer och framkallar så mycket igenkänning. 
 
Den lilla referensen till God Jul var underbar. Jag älskar intertextualitet och särskilt mellan författares egna böcker! 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s