För oss är natten ljus av Christoffer Holst

Det är en ganska brokig stjärnfamilj som reser till Philadelphia för att delta i farfars begravning. Oliver och hans storasyster, som mest uppför sig som en pensionär, deras mamma Maggan, deras pappa och hans nya, unga, raffiga fru. Dysfunktionellt så det står härliga till, jojo. 
 
När begravningen är överstökad och det är dags att flyga hem visar det sig att Norwegians piloter strejkar. Det går inga plan hem till Stockholm. Till slut blir lösningen att åka hem till faster Tammy, som bor på Manhattan och jobbar med produktion på Broadway. Broadway! Oliver älskar ju musikaler, men har aldrig vågar tänka på att stå på scen själv. Han söker tröst från sin ensamhet i potatisklyftor, medan hans mamma Maggan söker detsamma, men i flaskan. 
 
Det blir en omtumlande vistelse, i väntan på att kunna flyga hem igen. Drama på hög nivå, med både gråt och skratt – det är en riktig liten pärla, det här! Jag håller dock med Lotta om att berättelsen gärna hade fått bli lite mer utfylld – det finns så otroligt mycket mer jag vill veta, om flera av karaktärerna! Även om Oliver och Maggan får mest plats i berättelsen händer det saker med de flesta i det lagom stora persongalleriet och åh, vad jag hoppas på en fortsättning om familjen Brickman! Så himla fint, Christoffer Holst är kung av svensk feelgood i mitt tycke, just för att det ingalunda är sockrigt eller gulligt. Hans debut, Mitt hjärta går på, är en av mina absoluta favoriter från de senaste åren. 
 
Taglinen Kan världens bästa stad laga världens värsta familj? är en lysande sammanfattning, och just staden får verkligen spela en alldeles egen huvudroll i berättelsen. Jag har varit i New York men längtar alltid tillbaka, och somliga av scenerna – särskilt den på Brooklyn Bridge, förstås – gör verkligen att det kliar i hjärnans resecentrum… 😉 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

0 reaktioner till “För oss är natten ljus av Christoffer Holst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s